ProjectCompany har udført rigtigt mange projekt- og programreviews for vores kunder.

Det er god skik at gennemføre et review eller en gennemgang når man overtager et projekt fra den tidligere projektleder. Der er eksempler på, at dette ikke er sket, og at den næste projektleder så kommer til at gennemføre et projekt på falske forudsætninger og ikke får korrigeret de uhensigtsmæssigheder der er opstået.

Mange store konsulentfirmaer har rammeværk som de bruger til projektreview eller project healthcheck. Andre bruger rammeværk som modenhedsmålinger eller blot en gennemgang af den metode der er anvendt – PRINCE2, PMBOK, SaFE eller hvad der nu er i spil.

ProjectCompanys review er erfaringsbaseret og tager de metoder eller rammeværk ind som er brugt eller som ønskes anvendt i review’et. Der er ikke kompliceret når man bare har erfaringen, for det viser sig oftest at der er nogle få af de almindelige projekt- og programprocesser der er gået skævt.

Dette er typisk kombineret med mismatch med organisation eller samarbejdsrelationer med linjeledere.

Det viser sig nemlig at de områder hvor projekter oftest går fejl involverer menneskelig adfærd. Det sker, men er ikke så hyppigt, at vanskelighederne udelukkende skyldes teknik. Der er heller ikke noget der tyder på, at én metode er bedre end andre til at undgå problemer, uanset hvad der skrives og siges.

Kontakt ProjectCompany for at høre nærmere om vores erfaringer og fremgangsmåder.